ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

27 1 2023 Υποβολή αναφοράς για την εταιρεία ψηφιοποίησης των παραπεμπτικών

Προς
Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, κ. Θ. Καρποδίνη
Γενικό Δ/ντη ΕΟΠΥΥ. κ. Γ. Αγγούρη


Αθήνα, 27/01/2023
Αρ. Πρωτ. : 218

Υποβολή αναφοράς για την εταιρεία ψηφιοποίησης των παραπεμπτικών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών καταγγελιών από μέλη μας διαγνωστικά εργαστήρια, τα οποία εξανίστανται εξαιτίας περικοπών στις μηνιαίες δαπάνες που είναι προς πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, με το αιτιολογικό της «έλλειψης των φυσικών παραστατικών των παραπεμπτικών».
Η εταιρεία που ψηφιοποιεί τις δαπάνες των παρόχων υγείας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν κάποια φυσικά παραπεμπτικά μέσα στους φακέλους των παρόχων υγείας.
Δεν θα δημιουργούσαμε ζήτημα εάν αυτό τύχαινε σπάνια, αλλά δυστυχώς αυτή η πρακτική εφαρμόζεται συστηματικά από την πλευρά της εταιρείας αυτής.
Παλαιότερα δεν παρουσιάζονταν τέτοιου είδους περικοπές και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να σας το αναφέρουμε.
Τα περιστατικά που μας καταγγέλλονται έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε δίνεται η εντύπωση σκοπιμότητας εκ μέρους της εταιρείας ψηφιοποίησης.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται κώλυμα στην πληρωμή των διαγνωστικών εργαστηρίων και σε πολλές περιπτώσεις τα διαγνωστικά εργαστήρια προσφεύγουν σε ενστάσεις για να πληρωθούν.
Αυτό όπως γνωρίζετε δημιουργεί καθυστέρηση στην πληρωμή των παροχών στο σύνολο της από τη μία και από την άλλη δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία για τη συλλογή των απαραίτητων εγγράφων ώστε να αποδειχθεί ότι οι εξετάσεις έχουν εκτελεστεί από τα διαγνωστικά εργαστήρια.
Τα προβλήματα είναι δύο όπως αντιλαμβάνεστε:
Αρχικά ότι η Αρχειοθήκη ΑΕ δημιουργεί επισταμένως πρόβλημα στα διαγνωστικά εργαστήρια, του οποίου την αιτία αυτής της ενέργειας δυστυχώς δεν γνωρίζουμε, αλλά γνωρίζουμε το αποτέλεσμα αυτής:
Καθυστέρηση των πληρωμών για την υποβολή ένστασης ή αποδοχή των περικοπών αν και γνωρίζουν ότι είναι αβάσιμες για να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές τους.
Από την άλλη, η διαδικασία που έχει οριστεί για την υποβολή της ένστασης σε τέτοια περίπτωση, (δηλαδή όταν λείπει ένα φυσικό παραστατικό) είναι και αυτή με μεγάλη γραφειοκρατία αφού απαιτείται :
1) Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από τον ασφαλισμένο στο ΑΜΚΑ του οποίου φαίνεται ότι διενεργήθηκαν οι εξετάσεις,
2) Υπεύθυνη δήλωση του συνταγογραφούντα ιατρού ότι έχει συνταγογραφήσει τις εξετάσεις,
3) Το παραπεμπτικό υπογεγραμμένο από το συνταγογραφούντα ιατρό και τον ασθενή και
4) Την αίτηση/ένσταση του νόμιμου εκπροσώπου του διαγνωστικού εργαστηρίου το οποίο υποβάλλει την ένσταση.
Και όλα αυτά να βρεθούν και να κατατεθούν στην Περιφερειακή Δ/νση που υπάγεται το διαγνωστικό εργαστήριο σε 3 εργάσιμες ημέρες!
Αντιλαμβάνεστε ότι πολλές φορές είναι αδύνατον να έρθουμε σε επικοινωνία με τον ασθενή ή με τον συνταγογραφούντα ιατρό και πολλές φορές είτε η μία πλευρά, είτε η άλλη, είτε και οι δύο αρνούνται να μπουν στην διαδικασία να εκδώσουν αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις, θεωρώντας ότι δεν είναι δική τους υπαιτιότητα και ότι δεν υπάρχει λόγος να τρέξουν για τέτοιου είδους διαδικασίες για να αποδείξουν κάτι που δεν τους αφορά και να υποστηρίξουν το διαγνωστικό εργαστήριο έχοντας βέβαια διενεργήσει κανονικά τις εξετάσεις τους.
Παρακαλούμε πολύ :
1) Όπως διερευνήσετε το θέμα το οποίο έχει δημιουργηθεί με την Αρχειοθήκη Α.Ε. και παρακαλούμε θερμά για την άμεση επίλυσή του.
2) Να απλοποιήσετε την διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της ένστασης σε μία τέτοια περίπτωση περικοπής δαπανών.

    Ο Πρόεδρος                                  Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                        Σπ. Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 220 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely