ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

19 3 2018 Σχετικά με το κόστος των σπινθηρογραφημάτων


Αθήνα, 13/03/2018
Αρ. Πρωτ. 174

Προς τον Προς τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη
Κοιν: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη


Κύριε Υπουργέ,
Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άδικη εξόντωση των εργαστηρίων πυρηνικής ιατρικής και των ιατρών που έχουν την ειδικότητα πυρηνικού ιατρού.
Δε θα ζητήσουμε καμιά ευνοϊκή μεταχείριση αλλά το απλούστατο και δίκαιο να αντιμετωπιστούν οι εξετάσεις πυρηνικής ιατρικής (in vivo), δηλαδή τα Σπινθηρογραφήματα, με τα ίδια κριτήρια που γίνονται οι αμοιβές και οι περικοπές της αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας. Ειδικότερα θα αναφερθούμε στο σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου που είναι η πλέον χρονοβόρα και η πιο δαπανηρή εξέταση, που εκτελείται με γ-camera.
Η ως άνω εξέταση είχε αμοιβή το 1991 272,00€, η νέα τιμή στο Προεδρικό Διάταγμα προσδιορίστηκε στα 260,00€. Εν συνεχεία ορίστηκε ως ασφαλιστική τιμή 195,00€, ο ασθενής καταβάλλει 39,00€ και ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει 156,00€, το δε ποσό αυτό μειώνεται σε 80,00€ περίπου λόγω rebate και claw back. Επίσης, να σημειωθεί ότι στα Σπινθηρογραφήματα με γ-camera, το φάρμακο επιβαρύνει τα εργαστήρια ενώ αντιθέτως για τις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες ο ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει και καταβάλλει το κόστος για τα σκιαγραφικά και παραμαγνητικά φάρμακα. Είναι προφανές, ότι η ειδικότητα και οι εξετάσεις της Πυρηνικής Ιατρικής θα πάψουν σε λίγο χρόνο να υπάρχουν.   
Ζητάμε τα εξής εύλογα και δίκαια προκειμένου να συνεχιστεί να υπάρχει η ειδικότητά μας:
1.    Αναπροσαρμογή της ασφαλιστικής τιμής ώστε να καλύπτεται το κόστος των ραδιοφαρμάκων. Ενδεικτικά προτείνουμε στο Σπινθηρογράφημα Μυοκαρδίου να καλύπτεται το κόστος του ραδιοφαρμάκου με μία διαδικασία αποζημίωσης αντίστοιχη με την διαδικασία αποζημίωσης των σκιαγραφικών.
2.    Όπως έχει προσδιοριστεί για την αξονική και μαγνητική τομογραφία το rebate να αρχίζει μετά τις πρώτες 200 πράξεις, το ίδιο προτείνουμε να ισχύει και για το Σπινθηρογράφημα Μυοκαρδίου. Δηλαδή να ακολουθεί τους ρυθμούς rebate που ισχύουν στη μαγνητική και αξονική τομογραφία.
Τα ανωτέρω κ. Υπουργέ αποτελούν απαραίτητες λύσεις για τη βιωσιμότητα όσων εργαστηρίων έχουν απομείνει, που λειτουργούν με συμβάσεις ΕΟΠΥΥ.
Είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή πρόσθετων στοιχείων.
Κατανοώντας την δημοσιονομική κρίση ζητούμε απλώς ίση αντιμετώπιση με τα εργαστήρια μαγνητικής – αξονικής τομογραφίας.



Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                                   Σπ.Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 819 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely