Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ
και τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης.

Πατήστε ΕΔΩ


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

4 2 2022 Έγγραφο της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων

Την Τρίτη 01/02/2022 έγινε προγραμματισμένη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών ακτινολόγων με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο Κωτσίοπουλο Ι.
Θέμα: τα προαναγγελθέντα από το υπουργείο ποιοτικά κριτήρια στον Μαγνητικό και Αξονικό τομογράφο
Παραθέτουμε την θέση της ένωσης:
•    Τα οποιαδήποτε χρονικά κριτήρια και όρια τεθούν σ΄ αυτά τα δύο ακριβά μηχανήματα με σύνδεση στα αντίστοιχα τιμολόγια θα αποτελέσουν ένα μεγάλο κτύπημα στις μικρομεσαίες δομές υγείας. Ήδη υπάρχει τιμολογιακή κατηγοριοποίηση αυτών των μηχανημάτων ανάλογα με την ισχύ τους. Μια τέτοια ρύθμιση ευνοεί τις εταιρείες πώλησης μηχανημάτων και δυο τρείς αλυσίδες ομίλων.
•    Οι Έλληνες γιατροί ιδιοκτήτες ή μέτοχοι των απειλούμενων δομών υγείας βγαίνουν από μία μακρόχρονη οικονομική μνημονιακή κρίση, χρεωμένοι στον ΕΟΠΥ ελέω claw back 47%, χρεωμένοι στις τράπεζες και οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση θα αποτελέσει την χαριστική βολή. Θεωρούμε υπερβολική απαίτηση από το υπουργείο να ζητά εμμέσως πλην σαφώς από τους γιατρούς να προβούν σε επενδύσεις τέτοιου ύψους χωρίς κάποια κρατική επιδότηση ή χωρίς κάποιο ανάλογο ΕΣΠΑ.
•    Τα εισαγόμενα μηχανήματα second hand είναι αναβαθμισμένα και φέρουν iso 15189 που εγγυάται την ποιότητα, είναι περίπου δεκαετίας και η μέση τιμή τους είναι 400.000-450.000#e# +ΦΠΑ. Τα μηχανήματα αυτά καλύπτουν απόλυτα τον ασθενή από επιστημονικής και τεχνολογικής πλευράς (όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη). Σε περίπτωση ψήφισης του ανωτέρω νομοσχεδίου πρέπει ή να αγοράσει κανείς καινούργιο μηχάνημα ή κάθε 5-6 χρόνια να αγοράζει ένα μηχάνημα second hand!!
•    Υπάρχει θεσμικός κρατικός φορέας που ελέγχει τα μηχανήματα ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ με σχολαστικό έλεγχο ανά πενταετία
•    Είναι υπέρ ή βέβαιο ότι αν ψηφισθεί αυτό το νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα ακτινολόγος ούτε για δείγμα την προσεχή πενταετία
•    Το ίδιο θέμα είχε τεθεί και το 2007 επί υπουργείας του κου Αβραμόπουλου  και απεσύρθει μετά τις πληροφορίες που του είχαμε δώσει.


Τα μέλη Π.ΕΕΑ                                                                          Ο Πρόεδρος
Τριανταφύλλου Δημήτρης                                                       Γεωργακόπουλος Θεόδωρος
Γιαννακουλάκος Μιχάλης
Γεωργακοπούλου Πολίνα
                                                                                                         

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 466 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely