ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

8 10 2021 Δελτίο Τύπου Συντονιστικού Οργάνου - Αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης στις 12/10/2021

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

 

 

Αθήνα,08/10/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης στις 12/10
Προειδοποίηση για απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας από τις αρχές Νοεμβρίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας

 

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ. έγινε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρουσία των εκπροσώπων των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και φορέων του υγειονομικού μετώπου.
Στην τηλεδιάσκεψη αυτή, ζήτησε και συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης στην οποία έκανε ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ ενημέρωσε ότι πιστεύει ότι το μέτρο του claw back είναι άδικο.
Ζήτησε να υπάρξει αναστολή των κινητοποιήσεων και ζήτησε να έχει μία παράταση χρόνου έως τις 30/10/2021 στο να μας απαντήσει, για το πώς θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2020 και το 2021, πέραν της υφιστάμενης έξτρα χρηματοδότησης των 30 εκατομμυρίων ευρώ (15 εκατ. ευρώ για το 2020 και 15 εκατ. ευρώ για το 2021).
Ζητήθηκε η ελάττωση της προείσπραξης του claw back για το 2021, για την οποία ο Υπουργός είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση, χωρίς να δεσμευτεί γιατί όπως είπε είναι ζήτημα νομικό.
Επιπλέον, μας ενημέρωσε ότι θα υπάρξει πρόταση για διαρθρωτικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην μεγάλη μείωση του claw back έως και την κατάργηση του.
Από τώρα δεσμεύτηκε ότι στις 30/10 ή την 01/11 θα υπάρξει συνάντηση μαζί του για την απάντηση όλων αυτών των θεμάτων που του τέθηκαν.
Χθες, Πέμπτη 7/10 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τους εκπροσώπους των Ομίλων των διαγνωστικών εργαστηρίων και των φορέων του υγειονομικού μετώπου και αποφασίστηκε να ανασταλεί η κινητοποίηση στις 12 Οκτωβρίου, η οποία ούτως ή άλλως είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ότι από την επόμενη κιόλας μέρα της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, εάν δεν έχουν επιλυθεί τα ζητήματά μας ή εάν δεν έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις διαρκείας.
Ξεκαθαρίζουμε ότι ο χρόνος που δίνεται στον Υπουργό Υγείας, δεν είναι αδυναμία, αλλά ένδειξη καλής διάθεσης.

Συμμετείχαν :Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων Φ. Πατσουράκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας Θ. Χατζηπαναγιώτου, Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων Ι. Καραμηνάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων Δ. Φασίτσας, Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων Π. Ντούνας, Η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Α. Μαστοράκου (απούσα στην τηλεδιάσκεψη 07/10/2021 λόγω τεχνικών δυσκολιών), Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Π. Λυμπερίδης, Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων Ν. Σταμούλης, Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Βιοπαθολόγων Ι. Κλεινάκης, Ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Αν.Πλακιώτης, Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος και Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων Αν. Τσάτσος, Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών Γ. Τσαγρής, Ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας Σπ. Κραμποβίτης, Η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φιλ. Αρμακόλα, Βιοιατρική: Μ. Γεωργίου, Ιατρόπολις : Σ. Γουρλής, Affidea : Θ.Καρούτζος, Βιότυπος : Γ. Χρονάς, Lifecheck : Α. Χριστοφίδης και Κ. Λαδιάς, Euromedica: Κόιος

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ                           Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ                     Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ

Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                                      Π. ΝΤΟΥΝΑΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely