ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

12 4 2019 Οι μηδενικές συμμετοχές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 12-04-2019
          Α.Π. : 185

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό
            Τον Αν Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη
            Τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΠΙΣ  
            Τους Ιατρικούς Συλλόγους


ΘΕΜΑ:  Οι μηδενικές συμμετοχές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

   Από τις 10-4-19 ο ΕΟΠΥΥ ενσωμάτωσε προς εφαρμογή στο ηλεκτρονικό του σύστημα τις διατάξεις εκείνες του ΕΚΠΥ που προβλέπουν μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις για αρκετές κατηγορίες ασθενών.
Παράλληλα, παρατηρούμε την επιβολή της διενέργειας εξετάσεων για την εκρίζωση της νόσου της Ηπατίτιδας C στον πληθυσμό που έχει γεννηθεί από το 1945 έως και το 1980 και μάλιστα  από τον ήδη περιορισμένο προϋπολογισμό και αποδεδειγμένα ελλειμματικό, αφού κάθε χρόνο τα ποσά επιστροφής των παρόχων μέσω του claw back ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ περίπου, δηλαδή το ¼ της υποβληθείσας δαπάνης «κουρεύεται».

Τα μέτρα αυτά καθ’ εαυτά, σαν φιλοσοφία μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.
ΟΜΩΣ το οικονομικό σκεπτικό όχι μόνο των συγκεκριμένων διατάξεων αλλά και σειράς άλλων παρομοίων (όπως η εισαγωγή νέων εξετάσεων κλπ) που αναφέρει ότι «τα μέτρα αυτά δεν προκαλούν κρατική επιβάρυνση λόγω του claw back» μας βρίσκει όχι απλά αντίθετους, αλλά θεωρούμε ότι πρόκειται για πράξεις πολιτικής ανηθικότητας και υποκρισίας όπου επιχειρείται να παραχθεί κοινωνική πολιτική πάνω σε ξένες τσέπες.

Οι διαμαρτυρίες που άρχισε να λαμβάνει η Ομοσπονδία μας τόσο από τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις όσο και από μεμονωμένους συναδέλφους είναι έντονες και εκφράζουν την απελπισία όλων καθ’ όσον όλα αυτά τα μέτρα που έχουν παρθεί και συνεχώς παίρνονται, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να οδηγούν τα μικρομεσαία κυρίως εργαστήρια σε αφανισμό και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Επειδή αδυνατούμε να αναλάβουμε την επιπλέον ιδιωτική επιβάρυνση  των μέτρων αυτών υπέρ της  κρατικής ελάφρυνσης, καλούμε τον ΠΙΣ να πάρει θέση και απόφαση που να καλύπτει την προώθηση των εν λόγω ομάδων ασθενών από τα εργαστήριά μας προς τις Δημόσιες Δομές.

Ζητούμε δε μετ’ επιτάσεως, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των ασθενών αυτών από τα εργαστήριά μας, οι συγκεκριμένες εξετάσεις με μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή, να εξαιρεθούν ΑΜΕΣΑ του μέτρου του claw back.

Εξ άλλου μη ξεχνάμε ότι δεν είμαστε πια στο Μνημόνιο…

Για  το  ΔΣ
        Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                    Σπ. Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely