ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

28 02 2014 Δελτίο Τύπου - Μας οδηγείτε στην επιλογή των κινητοποιήσεων

Προς
Υπ. Υγείας, κ. Άδ. Γεωργιάδη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δ. Κοντό
Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης


Αθήνα, 28/02/2014


Δελτίο Τύπου
Μας οδηγείτε στην επιλογή των κινητοποιήσεων


Το Υπουργείο Υγείας δια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κοινοποίησε στους παρόχους του κλάδου μας σχέδιο σύμβασης προς διαβούλευση.
Από την ανάγνωση του κειμένου και την εκτίμηση των νομικών μας συμβούλων ο συγγράψας τη σύμβαση αυτή είχε την οδηγία να δημιουργήσει ένα δεσμευτικό κείμενο που να δίνει λεόντεια δικαιώματα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να καταργεί κάθε συνταγματικό δικαίωμα στους παρόχους.
Το 2013 αποφασίστηκε τον Σεπτέμβριο και κατά παράβαση κάθε υπογραφέντος συμβατικού κειμένου η αναδρομική περικοπή του 50% των απαιτήσεων των παρόχων προκειμένου να διευκολυνθεί η εξέλιξη του προϋπολογισμού.
Η ηγεσία του Υπ. Υγείας αρνείται να αναλάβει το πολιτικό κόστος της αδυναμίας χρηματοδότησης της Π.Φ.Υ., αρνείται να προσδιορίσει αντικειμενικά σαν ποσοστό του Α.Ε.Π. σύμφωνα με το μέσο όρο του Ο.Ο.Σ.Α. την απαιτούμενη ετήσια δαπάνη και αποφασίζει για το μέγεθος της σύμφωνα με τα λογιστικά υπόλοιπα του κράτους.
Όπως προκύπτει από την ανάγνωση του σχεδίου της σύμβασης προβλέπεται η εφαρμογή και για το 2014 του προαναφερόμενου κλειστού προϋπολογισμού.
Επειδή βρισκόμαστε πια στις αρχές του τρίτου μήνα του χρόνου και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να περιορίσει τη δαπάνη από τη συνταγογράφηση των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων στην πηγή γιατί αυτό κοστίζει πολιτικά, το κόστος αυτό φορτώθηκε στις πλάτες των παρόχων που είναι και συμβατικά υποχρεωμένοι να τις εκτελούν.
Είναι προφανές ότι μεθοδεύεται και πάλι η χωρίς όριο ζήτηση εξετάσεων, η υποχρέωση μας να τις εκτελούμε και η προσχηματική αναφορά εκπτώσεων επί ασφαλιστικών τιμών αφού τελικά κανείς δεν θα γνωρίζει ούτε το αν, ούτε το πόσο, ούτε το πότε θα πληρωθεί για όποιο αριθμό εξετάσεων του ζητηθεί να πραγματοποιήσει.
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. σε εφαρμογή των ανωτέρω διαπιστώσεων αποφάσισε να προσδιορίσει καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 17 Μαρτίου που αν δεν έχουν απαντηθεί αυτά που προαναφέρθηκαν και δεν έχουν προσδιοριστεί τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις και των δύο συμβαλλομένων  με σαφήνεια, θα προτείνει στα μέλη του την έναρξη κινητοποιήσεων.
Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι ζητάμε την εφαρμογή του στοιχειώδους συνταγματικού μας δικαιώματος του να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιο είναι το μέγεθος της υπηρεσίας που πρέπει να παρέχουμε και ποια θα είναι η αμοιβή μας για την υπηρεσία αυτή.


Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                            Ι. Κλεινάκης


Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 331 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely