Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να τον εξουσιοδοτήσουν για να προβεί σε καταγγελία της Σύμβασης για την εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων με τον ΕΟΠΥΥ
και τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης.

Πατήστε ΕΔΩ


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

13 11 2012 Ενημέρωση – Ανάλυση του Νομοθετικού Πλαισίου για τις πληρωμές μας

Αθήνα, 13/11/2012

 

Ενημέρωση – Ανάλυση του Νομοθετικού Πλαισίου για τις πληρωμές μας

 

Συνάδελφοι,

   Σύμφωνα με τις αναλήψεις υποχρέωσης που επισυνάπτονται και όπως προκύπτει από τη β’ σελίδα των συνημμένων είναι εύκολο να διαπιστώσετε ότι τα υπόλοιπα μετά την πληρωμή του Μαϊου 2012, αρκούν για να εξοφληθεί πλήρως το 9μηνο, μαζί με το 10% των εκκαθαρίσεων.

   Τα ποσά αυτά προέρχονται από την πρόσφατη έκτακτη επιχορήγηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών.

    Οι τρεις τελευταίοι μήνες αν καταβληθούν το 2013 με βάσει τις συμβάσεις μας θεωρούνται εμπρόθεσμοι.

   Επιπλέον στο Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε με τις διατάξεις :

    Στο κεφάλαιο Γ > Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής  >> Γ.2 > Πληρωμή Δαπανών Παρελθόντων Οικονομικών Ετών – Εκκαθάριση Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων >

    1.α. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ( 90 ημέρες μετά την τιμολόγηση ) δύναται να πληρωθούν κατ’ εξαίρεση σε βάρος των πιστώσεων των οικείων φορέων του τρέχοντος ή και του επόμενου οικονομικού έτους!...

    1.β. Για την εγγραφή και μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων απαιτείται υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του ΓΛΚ και του Υπουργείου και στη συνέχεια μεταξύ του Υπουργείου και του Φορέα!

   1.γ. Οι φορείς…δύναται, να επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων και μέχρι του ύψους των υφιστάμενων κατά την 31/12/2011 υποχρεώσεων…

    Έτσι έχει το δημοσιονομικό πλαίσιο εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων, μέσω του τακτικού Κρατικού Προϋπολογισμού.

    Το δεύτερο σημαντικό είναι η ενίσχυση των πιστώσεων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ο επιμερισμός τους στην Π.Φ.Υ. στους λογαριασμούς ΚΑΕ 0671-01.

    Το σύνολο των παραπάνω δίδει τη δυνατότητα να πληρωθούμε μέχρι και το 9μηνο του 2012, αλλά και μέρος των ληξιπρόθεσμων σύμφωνα με τις εκπτώσεις που θα ζητηθούν.

    Τα ληξιπρόθεσμα έχουν διορία να τα εξοφλήσουν μέχρι το τέλος του 2013! ( Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο πρέπει αν πληρωθούν εντός των 2012 και 2013 )

    Με βάσει τη γενική απογραφή που διέταξε με εγκύκλιο του (Φ.80000/οικ6365/1331/15-03-2012) το Υπουργείο Οικονομικών, τα ληξιπρόθεσμα που εμφανίζονται στη σελίδα 125 του σχεδίου του προϋπολογισμού του 2013 είναι: 3,666 δις, κατά την 31/12/2011, στα ασφαλιστικά ταμεία, εξ αυτών τα 930 εκατ. Αφορούν στους φορείς που συνέστησαν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ,ΟΑΕΕ,ΟΓΑ)

    Προσοχή αφορούν σε όλα τα είδη των παρόχων αλλά και ατομικά τιμολόγια, διότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 υπήρχε η δυνατότητα αποζημίωσης των ασφαλισμένων, που έλαβαν υπηρεσίες από μη συμβεβλημένα θεραπευτήρια.

    Αυτό το σχεδιασμό υλοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών, για να μπορέσει να πληρώσει τους ιδιώτες που τους οφείλει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα άλλα ταμεία.

    Από εδώ και πέρα χρειάζεται η πολιτική βούληση ώστε να «εκταμιευτούν» τα ποσά, (να μετακινηθούν από το ΓΛΚ στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μέσω Υπουργείου Υγείας).

    Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο μηχανισμός πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ανεπαρκής και δαιδαλώδης.

    Εμείς πρέπει να ζητήσουμε την ενοποίηση πληρωμής των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου,  Αυγούστου και Σεπτεμβρίου σε μία και μόνο δόση!!! Ώστε να προλάβουμε να πάρουμε χρήματα το 2012!

    Να κάνουν μία φορά τη διαδικασία για τέσσερις μήνες, ενώ παράλληλα και εφόσον υπάρχει η οικονομική ευχέρεια από πλευράς ΓΛΚ, σύμφωνα με τις χρηματοδοτήσεις που αναμένει η χώρα μας, πρέπει επίσης να πιέσουμε το Υπουργείο Υγείας να υπογράψει σύντομα τα Μνημόνια με το ΓΛΚ και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ώστε τυπικά να υπάρχει η δυνατότητα τα χρήματα να εκταμιευτούν.

    Είναι αρκετά πολύπλοκα τα όσα αναφέρθηκαν αλλά μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι κάτω από προϋποθέσεις υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούμε.

     Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες.

Μεσοπερόθεσμο Δημοσιονομικής Στρατηγικής

Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2013

Εγκύκλιος Υπουργείου Οικονομικών

Ένταλμα Πληρωμής Φυσικοθεραπευτήρια (Ιδιώτες)

Ένταλμα Πληρωμής Διαγνωστικά Εργαστήρια (Ιδιώτες)

Ένταλμα Πληρωμής Διαγνωστικά Εργαστήρια (Νομικά Πρόσωπα)

Ένταλμα Πληρωμής Γιατροί

 

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Λ. Αναγνώστου                                                        Ι. Κλεινάκης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 220 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely