ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

22 8 2016 Ενημέρωση από συνάντηση με Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αθήνα, 22/08/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Στις  17-8-16 ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Μπερσίμης, κάλεσε τους παρόχους μεταξύ των οποίων και την ΠΟΣΙΠΥ  για το θέμα του τρόπου παρακράτησης του μέρους του claw Back της περιόδου 2013-2015 που δεν έχει ακόμη συμψηφισθεί..
Το claw back  που δεν έχει ακόμη παρακρατηθεί και πρέπει να αρχίσει να αποδίδεται άμεσα ανέρχεται στο ποσόν των 255 εκ €.
Ο τρόπος που θα παρακρατηθεί αυτό το ποσό δεν θα είναι όπως γινόταν μέχρι σήμερα, δηλαδή περικοπή  2-3 μηνών μαζεμένα, αλλά θα κατανεμηθεί σε 21 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή θα παρακρατούνται κάθε μήνα ποσά περί τα 12 εκ. €.
Επίσης συζητήθηκαν τα εξής:
Ληξιπρόθεσμα
Έχει  εκταμιευτεί ποσό που ανέρχεται στα 440 εκ € και αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των προ του 2012 Ταμείων (ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, ΟΝ, ΤΑΥΤΕΚΩ  κλπ)
Από αυτά, τα 150 εκ περίπου, έχουν ήδη εκκαθαριστεί  και θα δοθούν εντός του επόμενου τριμήνου. Τα υπόλοιπα περίπου 300 δεν έχουν εκκαθαριστεί, αλλά με νομοθετική ρύθμιση θα γίνει τακτοποίηση, ώστε τα χρήματα να δοθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Εκκαθάριση 2012-2015
Για τα έτη 2012 – 2015 η εκκαθάριση θα γίνει με την διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου όπως για το 2016 και μετά.
Υπ’ όψιν ότι ο έλεγχος του 2013 που έκαναν οι ελεγκτικές εταιρίες, ήταν μόνο ο «ιατρικός», ενώ εκκρεμεί και ο διοικητικός που θα κάνει τώρα ο ΕΟΠΥΥ…
Να τονίσουμε εδώ ότι προτάθηκε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ,  για τις παλιές προ του 2016 εκκαθαρίσεις να εφαρμοστεί διαδικασία περαίωσης, ώστε αφ’ ενός μεν να αποφευχθούν αδικίες και να ολοκληρωθεί άμεσα η εκκαθάριση που λιμνάζει πάρα πολύ καιρό με προφανές χρηματοοικονομικό κόστος για τους εργαστηριακούς γιατρούς και αφ’ ετέρου δε να λυθούν τα χέρια του ΕΟΠΥΥ ώστε να ξεκινήσει  εφ’ εξής τους ουσιαστικούς ελέγχους για τους οποίους προετοιμάζεται συστηματικά εδώ και καιρό.
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση:
Έχουν  προκηρυχθεί διαγωνισμοί: για επέκταση  του e-dapy  ώστε να γίνει η εφαρμογή του real time ελέγχου, για δημιουργία data center στην Πεύκη, για up grate του εξοπλισμού κλπ. Επίσης και το θέμα των καρτών υγείας ευρίσκεται σε εξέλιξη
Αυτό όμως που έχει σημασία για εμάς και είναι θέση της ΠΟΣΙΠΥ, είναι να γίνει η συγχώνευση των δύο συστημάτων: του e-syntagografisi και του e-dapy υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ  ώστε να υπάρξει η άμεση και αποτελεσματική εφαρμογή των ελέγχων αλλά και άλλων ουσιαστικών εφαρμογών..
Ταξινόμηση παραπεμπτικών.
Τέθηκε και  το θέμα της κατάργησης της ταξινόμησης των παραπεμπτικών ανά ημέρα και με αλφαβητική σειρά, και της αντικατάστασής της με ταξινόμηση βάσει Α/Α καταχώρησης.
Ζητήθηκε συγκεκριμένη γραπτή πρόταση προκειμένου να την εξετασθεί.
Μεταφορά παραπεμπτικών.
Συζητήθηκε και υποσχέθηκε ο Πρόεδρος την παρέμβασή του ώστε η διακίνηση των παραπεμπτικών προς τον Ασπρόπυργο να γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ σε χαμηλή τιμή.

Για την ενημέρωση
Θοδωρής Χατζηπαναγιώτου                  Σπύρος Κραμποβίτης






Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 323 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely