ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

15 3 2017 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

Σε απάντηση στα κακόβουλα σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με επικείμενη προς ψήφιση τροπολογία για την ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας σας κοινοποιούμε τα εξής:

Στην ισχύουσα Ευρωπαϊκή Οδηγία (2005/36/ΕΚ) η υπάρχουσα αντιστοίχιση της Ιατρικής Βιοπαθολογίας είναι καταχωρημένη στην μονοθεματική ειδικότητα με γενικό τίτλο «Μικροβιολογία-βακτηριολογία», η οποία τελευταία αποτελεί μονοθεματική ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με εκπαίδευση μόνο στην Μικροβιολογία (4 χρόνια Μικροβιολογία και 1 χρόνο παθολογία, ειδικότητα κυρίως νοσοκομειακή χωρίς επαγγελματική προοπτική στον ιδιωτικό τομέα). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Έλληνες Ιατροί Βιοπαθολόγοι που επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες της ΕΕ να μην αναγνωρίζονται ως πολυθεματικοί εργαστηριακοί ιατροί αλλά ως μονοθεματικοί μικροβιολόγοι με περιορισμένο επαγγελαμτικό αντικείμενο. Αποτέλεσμα ήταν και είναι οι συνεχείς διαμαρτυριές των νέων κυρίως Ελλήνων ιατρών βιοπαθολόγων οι οποίοι δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να βρουν εργασία ως βιοπαθολόγοι σε χώρες της ΕΕ, στις οποίες υπάρχει αρκετά αυξημένη ζήτηση πολυθεματικών εργαστηριακών ιατρών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες εκ μέρους της ΠΕΙΒ (Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Βιοπαθολογίας)  στο παρελθόν,  η  αρμόδια κρατική υπηρεσία (ΚΕΣΥ) εγκληματικά εκώφευε στο να προχωρήσει σε διορθωτική πράξη. Σημειωτέον ότι παροόμοια λάθη σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες υπάρχουν για πολλές χώρες της ΕΕ και αρκετές έχουν προχωρήσει σε επιμέρους διορθωτικές πράξεις.
Η παρούσα τροπολογία διορθώνει το πρόβλημα αντιστοιχίζοντας την Ιατρική Βιοπαθολογία στην Κλινική Βιολογία και Βιολογική Χημεία που αποτελούν τις γενικές ονομασίες της πολυθεματικής εργαστηριακής ειδικότητας στην ΕΕ. Οι όροι «Κλινική Βιολογία» και «Βιολογική Χημεία» δεν πρέπει να συγχέονται με συγκεκριμένο περιεχόμενο αλλά είναι συμβολικοί για την πολυθεματική εργαστηριακή ιατρική (Ιατρική Βιοπαθολογία για την Ελλάδα). Επίσης δεν πρέπει να συγχέονται με άσκηση της ειδικότητας από μη ιατρούς γιατί η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία αφορά αποκλειστικά Ιατρούς.
Επί πλέον:
-    πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι παλιοί Βιοπαθολόγοι με την παλαιά ονομασία της ειδικότητας {Μικροβιολογία) πρέπει να εκπαιδευτούν επί πλέον στην Παθολογία
. Αυτό αν ήταν να γίνει έπρεπε να είχε γίνει από το 1995 με την αλλαγή του ονόματος και του χρόνου εκπαίδευσης στην ειδικότητα!
-    Στην Κομισιόν μετά από αίτημά της, έχει ήδη κατατεθεί από όλους τους τομείς των ιατρικών ειδικοτήτων της UEMS (Union of European Medical Specialists) σχέδιο επικαιροποιημένης οδηγίας με τη σωστή αντιστοίχιση, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της επισημοποίησης μέσω των επί μέρους κρατικών φορέων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι διαδικασίες όμως είναι αρκετά χρονοβόρες. Άρα αργά ή γρήγορα η διόρθωση αυτή θα γίνει  κεντρικά από την ΕΕ για όλες τις χώρες.
Πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία να σταματήσει αυτή η ακύρωση της Ιατρικής Βιοπαθολογίας στην δυνατότητα των νέων ιατρών να εργαστούν στην ΕΕ. Ας μη χαθεί!


Πρόεδρος                                                                 Ο  Γ.  Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                                                      Σ.  Κραμποβίτης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely