ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

21 11 2014 Ενημέρωση από τις Ι.Ε.Ε. για την πορεία εκκαθάρισης των υποβληθεισών δαπανών έτους 2013



Αθήνα, 21/11/2014
Αρ. Πρωτ. : 139

 

Προς
Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες
:
ACCURATE
EXPERT OPINION
MEDNET
TCN

Κοινοποίηση
Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δ. Κοντό


Ενημέρωση από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για την πορεία εκκαθάρισης των υποβληθεισών δαπανών έτους 2013


Αγαπητοί κύριοι,

Με βάσει τον Νόμο 4172/2013 (άρθρο 100, παρ. 6) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Νόμο 4183/2013 (άρθρο 7, παρ. 7) και ακολούθως της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Υπουργού Οικονομικών υπ’ αριθμ. Υ3/οικ.85507/2013, οι πάροχοι Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ήταν υποχρεωμένοι να υπογράψουν συμβάσεις με Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες για τον έλεγχο των υποβληθεισών δαπανών τους, έτους 2013.
Ως εκ τούτου, μεγάλος αριθμός μελών μας έχει συνάψει σύμβαση για την διενέργεια του ελέγχου, πλην όμως ουδεμία από εσάς ενέργεια έχει γίνει προς ενημέρωση τους για την πορεία του ελέγχου, παρά το γεγονός ότι εξεδώθει Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 07/11/2014 όπου ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι «υπάρχει επίσης μία δέσμευση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών μέχρι τις 30/10/2014 να έχουν ολοκληρώσει και τον έλεγχο των χρεώσεων στα διαγνωστικά».
Να σας υπενθυμίσουμε ότι βάσει των πορισμάτων που θα εκδοθούν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, οι ιδιωτικοί πάροχοι Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένουν την είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών τους για τις δαπάνες που έχουν υποβάλλει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το έτος 2013.
Συμπερασματικά, είναι καίριας σημασίας η ολοκλήρωση του νομοθετημένου ελέγχου αυτού άμεσα, ώστε να προωθηθούν οι αποπληρωμές των παρόχων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ των οφειλόμενων ποσών για το έτος 2013 (10% για τις πληρωμένες προκαταβολές του 2013 καθώς και το τελευταίο 4μηνο του ίδιου έτους).
Επειδή ακόμη ο έλεγχος προφανώς είναι σε εξέλιξη, παρότι ο Υπουργός Υγείας έδωσε ξεκάθαρη εντολή για την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών 22 ημέρες πριν, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και πότε προβλέπετε να έχετε ολοκληρώσει τον έλεγχο.



Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                    Ι. Κλεινάκης

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 414 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely