ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Σας κοινοποιούμε την εξουσιοδότηση που πρέπει να
συμπληρώσετε και να αποστείλετε στον οικείο Ιατρικό
Σύλλογο, ώστε όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι μαζί να
προβούν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία νέων όρων
συλλογικής σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Πατήστε εδώ

 

Επικοινωνήστε


 

banner privacy

 

 

Προσφορά Taseis Management για εφαρμογή ISO 9001

Μορφή pdf

Δημοφιλέστερα Άρθρα

11 08 2014 Ενημερωτικό κοινό Δελτίο Τύπου ΠΟΣΙΠΥ - ΠΟΣΚΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56 , Αθήνα 10678
Τηλ : 210 – 3306487 Fax : 210 - 3306459

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ)
Χαριλάου Τρικούπη 12 – Ηλιοπούλη
Τηλ.210-9959181, Fax:210-9916854





Ενημερωτικό κοινό Δελτίο Τύπου



Θέμα: Ετοιμότητα για την υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργού Υγείας. Συνέχιση των διεκδικήσεων για τα δίκαια αιτήματα μας.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας αλλά και του ΠΙΣ και ΙΣΑ μετά τις αντίστοιχες συναντήσεις, δείχνουν κλίμα κατανόησης των προβλημάτων και απόψεων μας. Παρόλα αυτά, ο βαθμός εγρήγορσης οφείλει να παραμείνει ισχυρός, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

1. Η αποδοχή και από μέρους του νυν Υπουργού, όπως είχε γίνει και με τον πρώην, του αιτήματος μαs για ατομικό ανώτατο όριο ανα πάροχο και νομό με  δυνητική αποφυγή του clawback την τέταρτη εβδομάδα κάθε μήνα, σε συνδυασμό  με την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών  συνταγογράφησης, αποτελεί μέτρο ανακούφισης των μικρών παρόχων. Αναμένουμε την υλοποίηση της έκδοσης ΦΕΚ εντός των επόμενων ημερών.  Παραμένει ενεργό το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και χρηματοδοτική κάλυψη του κόστους της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ όσον αφορά το ιδιωτικό διαγνωστικό τομέα.

2. Στα θετικά εντάσσεται και η αποδοχή του αιτήματος των Ιατρικών Συλλόγων για ελεύθερες συμβάσεις όσων ιατρών το επιθυμούν μέσω προτύπων συμβάσεων, αίτημα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το βλέπει θετικά ο Υπουργός.

3. Παραμένει η ασάφεια για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρά την εκ νέου διαβεβαίωση για επιτάχυνση της αποπλήρωμής τους. 

4. Όσον αφορά τον συμψηφισμό του clawback του πρώτου εξαμήνου του 2014 με τουs μήνεs που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός ανακοίνωσε χωρίς να δεσμευτεί, οτι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την πληρωμή του Απριλίου και εν συνεχεια Ιουλίου του 2014, με τους δύο τελευταίους μήνες (Μάιο και Ιούνιο) του πρώτου εξαμήνου να εντάσσονται στο συμψηφισμό.

5. Η έκδοση ΠΟΛ από το Υπουργείο Οικονομικών για την φορολογική τακτοποίηση του clawback φαίνεται να έχει δρομολογηθεί.

6. Τέλος, σκέψη που υπάρχει στο Υπουργείο για μεγάλη αύξηση του rebate των κλινικοεργαστηριακών ιατρών λόγω αυτοπαραπομπής,  μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γίνεται σαφές, ανεξάρτητα της αποδοχής κάποιων αιτημάτων μας,  υπάρχουν πολλά ακόμα βήματα που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Υπουργείου. Για τον λόγο αυτό παραμένουμε σε στάση αναμονής, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και την μετέπειτα λήψη αποφάσεων.


Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ                    Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ

Θ. Χατζηπαναγιώτου                              Φ.Ν. Πατσουράκος

Αναζήτηση

Τελευταία Άρθρα

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 286 guests και κανένα μέλος

Designed and Developed by WebRely